Allmänt · Privatekonomi · Tankar om livet

Det första inlägget

Ett blekt och fattigt landskap… Så skrev Hjalmar Söderberg i den svenska klassikern Doktor Glas 1905. Beskrivningen är vacker och jag har lånat den för att kunna beskriva det jag ser i livet och samhället idag. Vad vill vi egentligen med våra liv? Om man söker svaret i vilket magasin som helst så gäller det att jobba hårt och strävsamt, göra den där karriären, bilda den där familjen, renovera och inreda tills vi blöder och shoppa kläder och prylar för den sista slatten energi vi har kvar. Nej förresten – sedan kramar vi ut det absolut sista för att komma på hur vi ska kunna lösa det oundvikliga livspusslet.
Som så många andra så har jag kommit fram till att jag vill något annat med livet. Fram tills nyligen hade jag inte reflekterat över att det ens fanns alternativ. Men jag tror att nyckeln är att hitta den optimala balansen mellan pengar, tid och livskvalitet. När balansen hittas stavas förhoppningsvis svaret lycka.
Därför så vill jag heller inte starta en blogg med aktietips eller finansfunderingar. Det jag själv har saknat i blogglandskapet när det gäller privatekonomi är helhetsgreppet. Därför kommer jag att presentera schyssta budgetrecept, bra diy-knep, spartips och annat blandat med ekonomitankar och livsfilosofi. Jag sitter inte på så många svar, men som med så mycket annat tror jag att själva resan egentligen är intressantare än destinationen.
Välkomna!
Annonser

6 thoughts on “Det första inlägget

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s