Privatekonomi

Spartips till blivande föräldrar

Läste denna morgon en artikel i Metro med spartips till blivande föräldrar. Jo, de var väl ok men bidrog inte med så mycket nytt. Jag vill lägga till det absolut bästa spartipset för er som går i väntans tider. Jo:

Gå aldrig aldrig någonsin in i en babybutik själva, bara ni två och gravidmagen. Säljarna kommer att äta er levande! Det finns inga andra villebråd som är så tacksamma som förstagångsföräldrar. Med en liten insinuation om att man inte kan tillräckligt alternativt inte är tillräckligt ansvarstagande så kommer ni att komma ut därifrån totalt ruinerade utan att ni ens förstått vad som hänt. Måste ni prompt besöka en butik – be en rutinerad och oängslig flerbarnsförälder som ni litar på göra er sällskap. Hen kommer att kunna genomskåda alternativt översätta allt som säljaren säger. Hen kommer att kunna tala om att babytvål, babyolja, babyschampo, babyborste och babytandborsten är helt överflödiga. Hen kommer också kunna säga att ni kanske hellre ska vänta till ett verkligt behov visar sig innan ni går loss på babynest, nappflaskor, flaskställ, badbalja och snorsug. Hen kommer att guida dig igenom alla fantastiska specialerbjudanden. Min favorit är: köp en barnvagn – få bilstol/babyskydd på köpet. När du väl är där glad i hågen över att göra ett bra köp, kommer säljaren att tala om för dig att babyskyddet inte är särskilt säkert. Om du tittar på hyllan härborta däremot, där har vi några som är lite säkrare. Det är väl inte barnets säkerhet du vill spara in på? Vagnen är förresten inte heller så bra. Och finns bara i förra säsongens färg…

Detta skriver jag helt baserat på mina erfarenheter, där jag har gått i några av fällorna och klarat mig ur några andra med blotta förskräckelsen. Se där, mitt bästa spartips alltså. Ta med någon som ser till att ni inte ruinerar er. Punkt.

Annonser

3 thoughts on “Spartips till blivande föräldrar

  1. Fina tips. Skulle vilja lägga till att det går att köpa nästan allt bättre begagnat då det är så många föräldrar som gått i de fällor som du skriver om ovan så kryllar marknaden av barnvagnar, babyskydd etc. som är mycket sparsamt använda (vissa verkar ha en hel hög olika vagnar tex.). Vi har nästan inte köpt något nytt till våra barn och den vagnen som vi köpte begagnad till första barnet är nu snart färdig använd av 3:an och ”still going strong”.

    Gilla

    1. Det finns verkligen klipp att göra. Vi köpte en toppenvagn begagnad som hade två-tre år på nacken för ungefär 15% av nypris. Helt fantastiskt egentligen. Men jag tror att anledningen till att så många köper sprillans nytt är för att man vill. Många ser ju barn som en ny förevändning för att shoppa.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s