Allmänt · Hållbar livsstil

Att rensa prylar: Summering i halvtid

Så här den sista självande dagen av såväl augusti som sommaren är det hög tid för månadssummering. Min första på bloggen, så ni kan tänka er att det känns lite speciellt.

Jag börjar med balansräkningen gällande prylar och återkommer med en ekonomisk dito. Som ni kanske drar er till minnes så gav jag mig själv en utmaning för ett tag sedan, nämligen att banta hemmet med 250 prylar innan vi ska flytta den 1 oktober. Jag trodde att detta kanske var en alltför blygsam mesig siffra men eftersom alla garderober, leksakslådan och dessutom bokhyllan (undantaget barnens bokhyllor) redan var rensade så känns det som tur att jag inte fick för mig att stajla än värre utan nöjde mig med 250. Resultatet av första månaden av endast två visar följande siffror:

16 prylar in (Ha, nöjd med denna!)

102 prylar ut (Haha, mycket nöjd även med denna)

Däremot är jag inte så nöjd med att det efter en vanlig subtraktion då ändå återstår för mig att göra mig av med 164 saker…

Och då har vi rensat både linneskåp och två källarförråd. Antingen har vi inte så mycket överflödiga saker eller så är jag mer hemmablind och trångsynt än jag trodde. Finns därute någon expert på in- och utlistor som kan komma med ett råd eller två?

Annonser

2 thoughts on “Att rensa prylar: Summering i halvtid

  1. Du följer ju minimalisterna så jag antar att du läst om deras 10 utrymmen på 10 minuter? (eller vad det nu hette det där inlägget) Annars antar jag att det är som de säger, rensningen är som att skala en lök. Ju mer man rensar, desto mer kan man tänka sig att avvara.
    I vårt hushåll är det materialförråden som borde rensas. Allt detta pysselmaterial som kan vara bra att ha. Men ack så svårt, tänk om jag vill pyssla med det någon gång då?

    Gilla

    1. Jag börjar få svårt att hitta mer att rensa så jag ska nog ta och läsa det där inlägget igen, tack för tipset! När det just kommer till pyssel och sånt så är jag kluven. UnderbaraClara skriver också bra om det, att kreativiteten ofta kräver material att skapa av – dvs det är svårt att vara kreativ om man hela tiden måste starta från noll. Så jag försöker att balansera dessa två perspektiv. Jag rensar inte så mycket, men jag köper väldigt lite nytt 🙂

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s