Gör det själv · Spara

Godisstrutar

DSC_0009  DSC_0034

Apropå gårdagens inlägg om presentångest (här) – en superenkel grej som jag gillar är att göra egna, gammeldags godisstrutar. Dessa fungerar toppen istället för till exempel godispåsar på barnkalas eller i andra ge-bort-en-gåva-sammanhang. När ena lilltrollet skulle sluta på förskolan ville vi gärna tacka de fantastiska pedagogerna där på ett bra sätt. I stället för att köpa någon chokladask rullade vi snygga strutar av inslagningspapper, la i några praliner och skrev ett kort som vi fäste på. Perfekt storleksordning på present. Man behöver heller inte fundera på hur man kan förpacka något på ett trevligt sätt eller, bevare mig väl, köpa presentpåsar och liknande.

Jag gjorde som sagt detta till ett barnkalas förra året, som belöning efter kalasdeltagarnas skattjakt. En fördel i det sammanhanget är att det inte får plats supermycket godis i så de blir välfyllda trots att man inte köper flera hekto per person. I det här fallet hade jag en rulle superfint presentpapper från Panduro i riktigt brunt, gediget papper med fint insektstryck på.

Mycket bra gå-borts-present inte minst nu när det snart (eller?) är juletider och man kanske har varit flink och gjort lite eget julgodis. Annars tipsar jag gärna om dessa utsökta och ursnygga godisremmarna (här) som skulle passa som handen i handsken i de här strutarna.

Trevlig torsdag!

Annonser

2 thoughts on “Godisstrutar

  1. Vilken bra idé!Det blir ju lagom (liten) mängd godis också.
    Jag uppskattar hemgjort godis och det gör de flesta jag känner och överlag med presenter så är det viktigaste att mottagaren blir glad.Rätt sak till rätt person helt enkelt.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s