Allmänt · Hållbar livsstil · Privatekonomi

Plånboksvänliga julklappstips: Leksaker

DSC_0401  DSC_0397 DSC_0404   DSC_0396

Eftersom det är dags att börja räkna ner till den 24 december för en julfantast som mig så tänkte jag göra några inlägg med tips på bra och ekonomiska julklappar med start redan nu. På så sätt kan man slå till när tillfället visar sig, eller börja ge sig ut på jakt rentav, tidigt för att på så sätt slippa presentångest (här) och halvdana, dyra köp i sista stund.

Det första tipset kommer här och riktar sig till de mindre barnen – leksaker helt enkelt! Ett enda besök på en närliggande secondhand-butik i förra veckan resulterade i samtliga leksaker som visas på bilderna ovan. Sammanlagd kostnad var 160 kronor – och fyra bra presenter avklarade! För mig är det här perfekt eftersom många av mina bekanta har eller väntar barn och det brukar betyda välkommen-till-världen-besök, dop, födelsedagskalas och julfirande. Då är det perfekt att ha något sådant här på lut hemma ifall man känner att man vill ge bort en gåva. Jag har ju själv en 2-åring som är mäkta förtjust i bilar, så en av bilarna blir nog årets julklapp det det ena lilltrollet.

Dels brukar kvalitén på äldre leksaker vara betydligt bättre och sedan är det skoj att ge något som är i gediget trä istället för något plastmaterial. Dessutom är de så fina så de fungerar ju nästan som en prydnad där hemma också!

För den som tycker att det känns futtigt att endast ge bort en leksaksbil för 40 kronor i gåva så rekommenderar jag starkt det tips som Händelsevis  gav i en kommentar till ett tidigare inlägg, nämligen att satsa stort på inslagningen istället. Kanske lägga till ett fint kort med en omsorgsfull hälsning.

Vilka är era bästa tips på budgetanpassade julklappar?

Annonser

3 thoughts on “Plånboksvänliga julklappstips: Leksaker

 1. Tack snälla för fint omnämnande och länk! Tror dock att den blivit lite felstavad?
  Ska genast följa ditt råd och börja leta julklappar! När man har god tid kan det ju faktiskt vara riktigt roligt!

  Gilla

 2. Jag har ett ständigt aktuellt present- och julklappsskåp!
  Till det handlas när tillfälle ges på second hand, loppis och på super duper mega-rea. Med fem barn och snart TRE barnbarn har jag folk att köpa till s a s. Jag sparar på allt presentpapper (och snören) och river itu grattiskort om bildens baksida är fri från skrift – där kan jag skriva grattis.
  Har nog aldrig hänt att jag behövt iväg för att köpa present då jag plötsligt får veta att ngn fyller år eller för att jag/vi (döttrarna) vill ge ngt till ngn som behöver en liten uppmuntran.
  En peng är alltid uppskattat. Så slipper jag välja eller ännu värre köpa ngt som inte passar.
  Förenkling och framförhållning är bra. OCH mina flickor har gått på barnkalas i 10 år utan att köpa en endaste present till ordinarie pris i dyr leksaksaffär timmarna innan ett kalas.
  Glad fredag tillönskas fr sö Dalsland 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s