Aktiv livsstil · Gör det själv

Samlar kottar

DSC_0453  DSC_0448

Innan snön (förhoppningsvis) faller har jag passat på att ta med mig småtrollen ut i skogen. Förutom att det på något sätt är enklare att ta sig ut en stund om man har ett mål med utflykten så är det rätt kul att ha ett uppdrag, för såväl stora som små. Jag hade bestämt att vi skulle samla kottar av olika slag som vi kan använda att julpyssla med lite längre fram.

Jag har alltid varit mäkta förtjust i de små, söta kottarna som växer på alträden. Det är svårt att inte älska saker som är i miniatyr. Dessutom sitter de så snyggt ihop på krokiga grenar. Jag letade upp några alar från vilka vi kunde samla ihop ett gäng av dessa småttingar. Tallkottar blev det också, tallar behöver man inte direkt leta efter. Något som jag också har hyst en viss förkärlek till är lärkträden och deras vackra grenar där kottarna sitter tätt tillsammans på bar gren. Grenarna är dessutom ganska långa och väldigt böjliga så jag ser framför mig att de skulle passa utmärkt att göra en dörrkrans av. Lärkträd dräller det till skillnad från tallar inte av runt omkring där jag bor, men tur hade jag för i en äldre park bara en kort promenad från huset så såg jag två fantastiskt vackra träd, alldeles guldgula i höstsolen. Nedanför dem låg högvis med nerblåsta kvistar som jag lassade på barnvagnen.

När vi kom hem igen passade jag på att fånga denna glada lilla kaprifol som växer i utkanten av tomten och som var övertygad om att det blomstersäsong igen i avsaknad av kyla. Ur led är tiden – men det är svårt att inte bli glad av utslagna blad!

DSC_0439

Annonser

2 thoughts on “Samlar kottar

  1. Jag älskar också små kottar och även stora. Har gjort en dörrkrans, av stora kottar flera år sedan, men till nästa år måste jag kanske göra det om igen, för jag köpte oäkta kvistar med röda bär till det som extra degoration, men fåglarna tror att dessa var äkta och försökte picka på dom. och bären går bara sönder. Suck ! Ha roliga Julpyssel dagar, med småttingar. Kram/ Paula : )

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s