Allmänt · Mina mål · Privatekonomi · Tankar om livet

2016 – saker jag vill börja med

Nytt år och nya möjligheter – måhända en klyscha. Trots det så tycker jag om att fundera över vilka teman jag vill att livet ska föra med sig under det nya året. Eller rättare sagt, hur jag vill formge livet under tiden som kommer. När jag nu både har summerat året i stort (här), funderat över vad jag inte vill ta med mig från 2015 (här) respektive vad jag vill fortsätta med (här) så känns läget rätt för att blicka framåt.

Det är ju så mycket som jag vill göra! Bli bättre på, börja med, lära mig – att prioritera och lägga på ett filter av vardagsrealism är det som är utmaningen.

  1. Mindfulness – Jag använder en app (vad annars 🙂 ?) till detta och har testat ett gäng gånger. Jag gillar verkligen den här typen av stillhet och tycker att det ger mig mycket. Eftersom stress var en av de saker som jag ville lämna bakom mig och inte fortsätta släpa runt på så tror jag att ett pass mindfulness om dagen skulle kunna verka förebyggande. Det första symptomet på att jag är stressad är att mina tankar blir vansinnigt splittrade. Jag glömmer bort allt och ingenting och har svårt att fullfölja en hel tankekedja. Mindfulness är motsatsen till detta och jag hoppas att det ska bli ett av mina verktyg för att inte gå i samma fälla igen.
  2. Yoga – Min sambo och jag har några gånger yogat i kortare pass tillsammans här hemma. Vi har varsin matta sedan tidigare så det går ju väldigt lätt. Yoga är också det något som ger mig frid och gör mig glad. Glädje är en av de sakerna som jag behöver lite påfyllnad av så det känns rätt att också ta detta vidare – inte varje dag men någon gång i veckan åtminstone.
  3. Löningsrutin – För några veckor sedan skrev jag om vilken dålig månad december blev, och nog inte så värst mycket på grund av julen (här). Pengarna som satt på spender-kontot tog slut gång på gång, och vi förde över från annat konto och mådde dåligt. En av slutsatserna var att vi inte alls hade pratat igenom månaden och således inte delade samma bild. En lösning, eller snarare förebyggande åtgärd, som vi kom fram till i samband med detta var att vi vid varje löning ska ha som rutin att vi går igenom ekonomin tillsammans. Båda ska veta vilka räkningar som har betalats, hur mycket som fanns kvar efteråt, och hur mycket som har satts av till sparande i olika former. Bara så tror jag att vi kommer kunna fortsätta att förbättra vår ekonomi framåt.
  4. En veckas köpstopp – Jag ska göra allvar av mitt eget spartips (här) som det har slarvats med allt för länge. Det är ju frestande att göra något typ av onödigt inköp just när man känner sig som rikast i efterdyningarna av lönen. Men nej! Gör det inte! Så säger jag också till mig själv. Även här måste jag och min sambo blir bättre samspelta, har man en annan människa att svara för så brukar gränserna generellt vara svårare att överträda tycker jag…
  5. Kvälls-te – Då och då dricker jag och min bättre hälft te ihop över en pratstund på kvällen. Det blir dessvärre inte av särskilt ofta. Båda känner dock att det är något som är verkligt nyttigt för oss, att få den där lugna stunden tillsammans och prata om något särskilt eller bara blaja om dagen som gått. Den vanan är något som jag verkligen skulle vilja etablera mer frekvent.

Såklart finns det massor av andra saker som jag skulle vilja än hit och än dit. Men detta får bli huvudspåren framåt, och förhoppningsvis så är de nya vanorna så bra så att det i sig kan föda nya positiva saker.

Bring it on, 2016.

Annonser

6 thoughts on “2016 – saker jag vill börja med

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s