Privatekonomi · Tankar om livet

Pengarnas värde

Pengar är abstrakt. För att förstå deras värde måste iallafall jag ha något att jämföra dem med, något som jag kan hålla i huvudet och lägga i den andra vågskålen när jag överväger ett köp. Därför har jag börjat räkna ihop hur många timmar jag behöver arbeta för att kunna köpa det ena och det andra. Som exempel: En flaska vin: 45 min, en tröja: 5 h, osv. När jag ser mig själv tragglandes med något irrelevant på kontoret under mer än en halv arbetsdag, då blir fem timmar av mitt liv plötsligt ett ganska högt pris att betala för något så ovidkommande som en ny tröja.

Har ni några bra knep för att hålla ordning på hur mycket pengarna egentligen är värda?

Annonser

7 thoughts on “Pengarnas värde

  1. Pengar är väldigt abstrakt och har ju inget värde förutom som möjlighet att byta mot något annat. Många gånger är det bra att sätta det i relation till tid, framförallt då pengar alltid går att tjäna mer av medan tiden är ”utmätt” varför tid alltid och för alla borde ha större värde än pengar så snart man har det mest basala behoven uppfyllda. Det är dock inte alls så vi lever i vårt samhälle av överflöd där det alltid finns en sak till att köpa…

    http://frivid42.com/2015/10/02/fredagsfunderingen-vad-ar-en-krona-vard/

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s