Gör det själv

DIY: Måla om

För några helger sedan tog jag mig för att måla om vårt vardagsrum. Vi flyttade ju in i huset för knappt ett halvår sedan och har så smått börjat fixa till det som vi har velat. Vardagsrummet hade lite solkiga väggar varav en i en ganska stark fondväggsfärg, vilket bidrog till att rummet inte var särskilt mysigt eller trivsamt. Färgen, en lite mer harmonisk en, hade jag beställt och hämtat sedan en tid och de flesta verktygen hade vi i källaren.

Så en fredag började jag att tejpa alla nödvändiga linjer med maskeringstejp. Tvättade väggarna med målartvätt. Rullade ut lite täckpapp. Testade för första gången ett superknep för att få skarpa linjer vid maskeringstejpen vilket blev outstanding (skryt skryt). Det man måste göra efter att man har tejpat är att ”försegla” tejpen. Dvs måla med en pensel över tejpkanten med samma färg som underlaget. Låt torka och måla sedan som vanligt. Då rinner ingen färg ut och linjerna blir knivskarpa! Älskar att lära mig händiga saker.

Det är något djupt tillfredsställande att kunna göra saker själv. Jag riktigt myser varje gång jag är i vardagsrummet nu! Även om ett rum inte går loss på en förmögenhet att ta in en målare för så räknar jag ändå med att det skulle ha kostat runt 4000 kr i arbetskostnad, som vi kunde spara in på. Det är ju något det också.

Glad påsk tillönskas er alla!

Annonser

4 thoughts on “DIY: Måla om

  1. Här målas det också – dotterns rum behövde en uppfräschning efter 10 år.

    Vi hade tänkt att sälja alla möbler och göra om helt, men i sista stund började vi tänka på om det verkligen är värt det. Möblerna är inte så gamla och är fortfarande fina.

    Tycker inte om tejpandet – det tar så lång tid. Undrar om yrkesmålare också tejpar???

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s