Tankar om livet

När semestern är över

Då var man tillbaka i kontorsstolen igen. Känns som en evighet sedan och det var det ju nästan också. I 6 sköna veckor har jag varit ledig, i en kombination av semester och föräldraledigt. Vad ska man säga?

Att börja jobba igen känns för mig alltid väldigt dubbelt. Det är tråk-roligt. Roligt för att det känns som en nystart där hela den kommande säsongen är full av möjligheter, och man tar sig an dem med höga energipåslag och mycket entusiasm. Plus att jag måste erkänna att jag har något lutherskt inom mig eftersom jag också tycker att det känns skönt att få börja göra nytta igen, på nåt sätt. Inte för att man inte gör nytta när man är med familjen – men nyttan man gör är mer synlig när man går till jobbet.

Tråkigt förstås för att det helt enkelt är härligt att vara ledig, att slippa styras så mycket av utomstående faktorer utan att man kan leva lite mer för dagen och ta sig för det vädret passar för att man själv har humör till.

Det som är extra roligt med just första tiden tillbaka på jobbet är att man är ganska fylld av idéer, reflektioner och nya tankar – eller gamla tankar på ett nytt sätt. Man får ju direkt uppleva hur ett liv utan hamsterhjul skulle te sig när man har en så pass lång semester som jag har haft. Det ger upphov till en hel del iakttagelser. Som att det till exempel ställer ganska höga krav på disciplin att vara ledig. Och att barnen ibland får en att glömma att man är ledig.

Jag hoppas innerligt att ni alla har haft en rolig och energipåfyllande sommar! Vi hörs snart igen…

Annonser

4 thoughts on “När semestern är över

  1. Jag gillar också att man kan få syn på mönster hos sig själv när man är ledig. I beteende eller tankar. Spännande. Hur man sen tar de där mönstren man kanske inte är så nöjd med och faktiskt ändrar sin vardag. Det är en annan femma.

    Gilla

    1. Sant och intressant! Det är alltför lätt att det blir nyårslöftes-karaktär på framtidstankarna. Men jag tänker att man kanske kan välja en sak och fokusera på den, må den nu vara stor eller liten. Har inte riktigt kommit fram till vad det ska bli ännu…

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s