Spara

Hur budgeterar man ett klipp?

En ganska banal sak som jag funderat på ibland är detta: När man gör ett klipp på riktigt, t.ex. köper upp sig på 10 paket kaffe vid extrapris eller vad det nu kan vara – hur gör man då för att säkra att de där pengarna man ”sparade” på detta inte bara försvinner iväg? Eller budgeterar man ner på minsta femkrona? Särskilt när det handlar om en sparsumma som egentligen slås ut över flera månader… Eller för man helt sonika över den insparade 100-lappen till ett sparkonto? Eller ändrar man matbudgeten med 20 kronor de kommande månaderna? Kanske tänker man bara att det jämnar ut sig i längden och att det är den typen av köp som totalt sett ser till att hålla nere kostnaderna…

Knepigt det där.

Annonser

5 thoughts on “Hur budgeterar man ett klipp?

  1. Bra fundering! Vi är nästan beroende av såna ”klipp” för att hålla budget och det jämnar ut allt i längden.

    Intressant blogg du har, lägger till den i min blogglista.

    Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

    Gilla

  2. Också tänkt på det. Men kommit fram till att vi inte ska stirra oss blinda på månadskostnaden för mat en enskild månad utan att det är utslaget över minst 3 månader som resultat visar sig. Det finns ju många anledningar till att det ska diffa, tillfälliga klipp, att handla den 1e och den 31e i samma månad men istället inte handla första veckan i nästa månad osv…

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s