Privatekonomi

Nytt telefonabonnemang

Äntligen gjorde jag slag i saken som har hängt över mig en längre stund: jag har bytt abonnemang för min mobiltelefon. Jag har haft Telenor länge, sedan jag köpte min förra telefon med tillhörande abonnemang, och har inte haft något att klaga på. Men för ett halvår-ett år sedan höjdes avgiften med 100 kr tror jag, vilket var lite märkligt. Månadskostnaden var uppe i 399 kr. Dessutom hade jag ett abonnemang som var onödigt omfattande för mig som inte använder min mobil i jättestor utsträckning. På flera ställen har jag sett rekommendationer för Hallon som jag kollade upp, och hittade en bra deal.

När jag ringde för att säga upp mitt abonnemang ville säljaren naturligtvis sälja in deras eget lågprismärke, som är Vimla. Vi diskuterade lite och han tog fram statistik kring hur mycket jag ringer och surfar o.s.v., och föreslog ett annat av deras abonnemang i stället. En anledning till att jag var öppen för förslag från början var att jag tycker att Telenor har väldigt bra täckning, till skillnad från andra bolag som jag har haft via mina jobb-telefoner. Dessutom hade jag 3 månaders uppsägningstid (!) på mitt gamla abonnemang, vilket man slapp om man bytte till Vimla. Också bra. Så jag landade i ett fortsatt månadsabonnemang men med en kostnad på 150 kr per månad, istället för 400. Dessutom fick man de tre första månaderna gratis.

Tänk att det tar sån tid i bland att komma till skott med saker man vet att man borde göra. Jag borde naturligtvis satt igång med detta för länge sedan, men känner mig ändå tillfreds med att ha minskat en fast räkning med 250 kr per månad. 3000 kr per år. Det kan man har roligare för.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s